Kinderopvang

Henk Strating, CAO-onderhandelaar namens de werkgevers in de kinderopvang, noemt in een interview met Herman Staal in NRC Handelsblad van 15 november, groepleidsters `meiden'.

Op de vraag: Heeft u begrip voor de staking? antwoordt Strating: ,,Wel voor die duizenden meiden die zich ondergewaardeerd voelen. Niet voor de vakbonden. Die hebben jaren-zeventig-retoriek gebruikt om al die meiden tegen ons op te zetten.''

Deze heer Strating bedoelt met meiden voor alle duidelijkheid, mensen die werken in de kinderopvang. Deze zeer hardwerkende werknemers hebben een goede opleiding genoten en werken met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

In hun werk bieden zij jonge kinderen een pedagogisch verantwoorde begeleiding in een veilige, beschermde en liefdevolle omgeving. Groepleidsters bouwen mee aan een gezonde toekomstige generatie. Zij doen dit op een zorgvuldige manier met grote inzet en enthousiasme.

Als de heer Strating dit geweten zou hebben zou hij het woord meiden niet gekozen hebben. Want in geen enkele sector waar vrouwen werken spreek je over meiden. Het is respectloos en een grove belediging.