Heerenveen op tweede plaats na zege op Sparta

Heerenveen heeft zich tegen Sparta hersteld van de nederlaag bij hekkensluiter Fortuna Sittard. De Friezen wonnen gisteragavond in het Abe Lenstra Stadion met 3-0 en staan voorlopig tweede in de eredivisie.

Heerenveen wist de eerste helft aanvankelijk geen raad met de aanvallende speelwijze van Sparta. De beloning bleef echter uit. Sterker nog, de Rotterdammers kwamen schlemielig op achterstand door een eigen doelpunt van Zijm.

Vervolgens moest Sparta ook nog eens verder zonder Marilia. De Braziliaan verdraaide zijn knie en lijkt voor weken uitgeschakeld.

Het grillige Sparta-talent Boukhari haalde evenmin het einde van de eerste helft. Hij haakte volgens Rijkaard wegens oververmoeidheid.

Vlak voor rust bracht Allbäck met een kopbal Heerenveen op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Sparta er niet meer aan te pas. Heerenveen was echter niet bij machte het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. De ploeg speelde veel te slordig en in een te laag tempo. De Friezen kwamen niet verder dan de 3-0 van Denneboom in de 55ste minuut.

Het thuispubliek kon daarna alleen nog applaudisseren toen de nieuwe Finse aanwinst Mika Väyrynen een kwartier voor tijd mocht invallen.