`Conservatieve' Van Agt

Oud-premier Dries van Agt gaat zich inzetten voor het conservatisme. Hij is toegetreden tot de Raad van Aanbeveling van de conservatieve Edmund Burke Stichting. Deze stichting werd eerder dit jaar opgericht als `platform voor conservatieve gedachtenvorming'.

Naast Van Agt hebben ook filosoof en VVD-lid P. Cliteur, de Tweede-Kamerleden H. Hillen (CDA) en E. van Middelkoop (ChristenUnie), de wetenschapper A. Kinneging en oud-hoogleraar F. Alting van Geusau in de Raad zitting genomen.

Van Agt zei bij de installatie van de raad het woord conservatief als ,,een titel beschouwen om trots op te zijn, een geuzennaam zo u wilt''. Volgens Van Agt ,,kunt u mij gerust conservatief noemen.''

De Edmund Burke Stichting zegt ,,binnen de humanistische en de christelijke beschavingstradities'' te willen proberen het conservatisme in Nederland te bevorderen.