Potterhoekje

Willem (12) zag Potterfilm

IN ENGELAND EN AMERIKA gaat de Potterfilm vandaag in première. De Nederlandse Potterhoeklezer Willem (12), die in Londen woont, kon hem afgelopen zondag al zien in een besloten voorstelling, met 3.000 andere gelukkigen. Dit vindt hij: ,,Als je het boek niet hebt gelezen is dit een fantastische film. Als je het boek wel hebt gelezen is het nog steeds een goede film. Vooral door de special effects, zoals bij de zwerkbalwedstrijd op rondsuizende bezemstelen, bij het levende schaakspel, en aan het einde als de geest van Voldemort tevoorschijn komt.

De film volgt de grote lijn van het boek. Daardoor zijn wel veel details weggevallen. Albus Perkamentus speelt in de film bijvoorbeeld een veel kleinere rol dan in het boek. En behalve Ron en Hermelien leer je eigenlijk geen andere kinderen kennen. Ook Draco Malfidus is niet echt Harry's rivaal, zoals in het boek, maar eigenlijk gewoon een rotventje dat hij een paar keer tegenkomt. En van Harry's gedachten merk je in de film ook niet zo veel. Maar hij speelt wel erg goed, net als Ron en Hermelien, en hij leek ook precies op de figuur die ik me voorstelde.

De rol van Sneep is heel goed gespeeld en Hagrid ook. En sommige decors, zoals het straatje waar Harry een toverstaf koopt, de treinreis en natuurlijk de school, zijn adembenenemd mooi. Zo zijn er heel veel mooie scènes, die op zichzelf erg goed zijn, maar samen minder goed dan ze hadden kunnen zijn, omdat het verhaal minder goed is uitgewerkt en beschreven dan in het boek. Daarom komt de film niet in de plaats van het boek.''

(Eigen nieuws van Willem Steketee, 12, Londen)

Brulbrief

(Eigen brulbrief van Gijs ter Stege, 12, Langerak, ZH)

Voorverkoop Potterfilm

DE PATHÉ-BIOSCOPEN in Nederland zijn deze week begonnen met de voorverkoop voor de film van Harry Potter. Terwijl de film pas volgende week donderdag in première gaat. Je kunt nu dus al kaartjes kopen. In Engeland, waar de film vandaag in première gaat, zijn in de voorverkoop duizenden kaartjes verkocht. (Eigen nieuws van het Algemeen Nederlands Persbureau)