Onzichtbaar gezond

Zeggen ze tegen jou ook dat je meer sla en groenten moet eten? Omdat dat zo gezond is?

Het is natuurlijk wel waar. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je niet zo gek bent op de kleur. Groen is toevallig wel een beetje een saaie kleur. Doe er rode tomaat en oranje wortel bij, zeggen ze dan.

Maar dan hou je toch nog steeds dat groen op je bord. Ik weet iets beters. Je maakt al dat groen onzichtbaar. Maar niet zo onzichtbaar dat je het niet meer kunt eten. Integendeel, het wordt er juist lekkerder van.

In een pannetje met kokend water doe je wat zout en een hand schoongemaakte peulen en dezelfde hoeveelheid van die dunne groene bonen die ze haricots verts noemen. Vijf minuten laten koken, zodat ze nog een beetje knapperig blijven. Dan snel in het vergiet en onder de koude kraan ermee. Heel kort.

In een kom doe je een hoopje van die moderne groene sla, die iedereen zo graag eet en die rucola heet. De peulen en de andere gekookte bonen erbij. Je schilt een grote verse appel, haalt het klokhuis eruit en snijdt hem in brokjes. Ook in de kom.

Nu het materiaal voor de verdwijntruc. Niets anders dan een paar grote eetlepels yoghurt en een paar eetlepels mayonaise heel goed door elkaar mengen en dat schep je weer door al dat groene goedje.

Je ziet het groen voor je ogen verdwijnen. Het is een wonder. Superlekker wonder.

    • Philip Mechanicus