Hotelgast veroordeeld

De rechtbank van Arnhem heeft vanmorgen een 31-jarige man uit Lichtenvoorde veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur wegens oplichting en valsheid in geschrifte. De man trok maandenlang van het ene naar het andere dure hotel zonder iets te betalen. Hij kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden.

De man was tot zijn oplichtingspraktijken gekomen na ruzie met zijn vriendin. In de hotels maakte hij gebruik van alle faciliteiten, zoals restaurant en betaaltelevisie. Hij ging hier zelfs mee door toen hij er al door de politie over werd verhoord. Bij de meeste hotels deed hij zich voor als vertegenwoordiger. Om de zaak echter te laten lijken, stuurde hij soms ter bevestiging van zijn hotelreserveringen faxen naar de betreffende hotels. De rechtbank vindt dat hij enkele hotels alsnog schadeloos moet stellen en veroordeelde hem ook tot het betalen van ruim 15.000 gulden schadevergoeding.