Directeur Boeknet naar J.M. Meulenhoff

Maarten Timmers Verhoeven is de komende zes maanden zakelijk leider ad interim van uitgeverij J.M. Meulenhoff. Hij gaat daar Annette Portegies ondersteunen, die als directeur-uitgever de eindverantwoordelijkheid houdt. Timmers Verhoeven was tot 1 november directeur van Boeknet, de internetboekhandel van PCM, het uitgeefconcern waartoe ook Meulenhoff behoort.

Volgens Mai Spijkers, de directeur van PCM Algemene Boeken, is er bij Boeknet geen directeur meer nodig, nu de winkel is afgeslankt. ,,Er werken nog vijf mensen, dat waren er vijftien. We gaan bij Boeknet de nadruk leggen op de centrale service-activiteiten, waarvan de uitgevers gebruik kunnen maken. De echte boekhandelsactiviteiten, waaronder een groot deel van de marketing, zijn afgeslankt. In de loop der jaren is gebleken dat daar te weinig volume mee te halen is.'' PCM, tevens uitgever van NRC Handelsblad, besloot twee maanden geleden drastisch te bezuinigen op de internetactiviteiten.

Bij Meulenhoff moet Timmers Verhoeven directeur Portegies ontlasten. Die is veel tijd kwijt met het werven van nieuwe titels om zo het hoofd te kunnen bieden aan de leegloop die volgde op het vertrek van redacteur Tilly Hermans. Meulenhoff probeert verder door het aantrekken van twee nieuwe redacteuren de staf weer op peil te krijgen. Wat Timmers Verhoeven na het halfjaar Meulenhoff gaat doen, is nog niet duidelijk.

    • Arjen Fortuin