Selectie Theater

The woman who walked into doors

Regisseur Guy Cassiers en componist Kris Defoort bewerkten het gelijknamige boek van Roddy Doyle tot een aangrijpende opera. Een simpele Ierse vrouw recapituleert haar leven, dat getekend is door echtelijk geweld. Het Muziek Lod en het RO-Theater beelden dat leven uit met behulp van een actrice (Jacqueline Blom), een zangeres (Claron McFadden) en een videoscherm. Rotterdamse Schouwburg, 15, 17 en 18 nov

Cirkels

Hans Dorrestijn als montere misantroop, opgevangen en aangevuld door Martin van Dijk. 16 nov Bergeyk De Kattendans.

Vreemde Vreemdgangers

Ironisch cabaretcommentaar van Nilgün Yerli op Nederlandse omgangsvormen van tegenwoordig. 16 nov Drachten De Lawei, 17 nov Heerenveen Posthuistheater, 21 nov Hoogezand `t Kielzog, 22 nov Den Bosch Theater aan de Parade.

Sloophamer

Annie en Harrie van de Berini's moeten hun huis uit, maar verzetten zich in cabareteske scènes en stemmige liedjes. 16 nov Meppel Ogterop, 20 nov Hoorn Het Park, 21 nov Roosendaal De Kring, 22 nov Valkenswaard De Hofnar.

Shirley Valentine

Trudy Labij speelt de solokomedie van Willy Russell vinniger dan haar voorgangsters; voor haar spreekt het vanzelf dat ze uit haar slaafse huwelijk zal breken. 16 nov Drachten De Lawei, 17 nov Dokkum De IJsherberg, 20 nov Heerlen Theater, 21 nov Doetinchem Amphion, 22 nov Vlaardingen Stadsgehoorzaal.

Teer

Variété op dun ijs, in absurdistische scènetjes door het duo Droog Brood (Bas Hoeflaak en Peter van de Witte). 16 nov Heerhugowaard De Schakel, 17 nov Sassenheim `t Onderdak, 22 nov Weert Munttheater.

Kaaljakkers

Tragikomische jubileumvoorstelling van Het Volk waarin drie vagebonden strijden tegen de sloop van hun pand, en tegen het mannelijk overmogen. 16 nov Heemskerk Cultureel Centrum De Cirkel, 17 nov Weesp Wesopa, 20 nov Deventer Theater Bouwkunde, 21 nov Stadskanaal Theater Geert Teis, 22 nov Drachten De Lawei.

Foxtrot

Tintelend vernieuwde versie van de jaren-dertig-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, met Paul de Leeuw, Carice van Houten, Jenny Arean, Sanne Wallis de Vries en vele anderen. Geëngageerd en grappig tegelijk. T/m 28 dec Rotterdam Oude Luxor.