`Arts nalatig bij antrax'

De zoon van een van de postsorteerders die 22 oktober overleed aan miltvuur (antrax) klaagt een ziekenhuis in Maryland aan. De man zegt dat artsen van het Kaiser Permanente Marlow Heights Medical Center weigerden zijn vader antibiotica te geven toen deze vermoedde dat hij de ziekte had opgelopen. De vader vertelde de doktoren daarbij dat hij in het postsorteercentrum van Brendwood werkte, en de antrax-brief gericht aan senator Daschle in handen had gehad.

Het ziekenhuis vertelde de man dat hij waarschijnlijk griep had en stuurde hem naar huis. Wel werd een bloedmonster genomen, maar volgens de advocaat van de zoon is dat nooit onderzocht. Enkele uren voor zijn dood belde de postsorteerder met het alarmnummer 911 om opnieuw te melden dat hij besmet was met de potentieel dodelijke bacterie.

De advocaat meent dat het ziekenhuis en de medewerkers van de alarmdienst de postsorteerder beter hadden moeten onderzoeken, omdat al begin oktober sprake was van antrax-brieven. Het ziekenhuis zegt dat het alles heeft gedaan dat mogelijk was.