Raad voor Cultuur vernieuwt in 2005

De Raad voor Cultuur kan pas in 2005 een nieuwe manier van werken doorvoeren. Dat heeft de raad gisteren in een brief aan staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur gemeld. De staatssecretaris wil onder meer het aantal leden van de raad drastisch terugbrengen. Volgens de raad is dit op korte termijn niet mogelijk.

De Raad, die tot taak heeft de minister te adviseren over de vraag welke cultuurinstellingen subsidie krijgen en welke niet, telt op het moment 25 leden. Van der Ploeg wil het aantal verminderen tot vijftien. Volgens de raad komt de advisering over de nieuwe Cultuurnota voor 2005-08 in het gedrang als het aantal leden van de raad op korte termijn zou worden teruggebracht. De raad wil het aantal leden per beleidssector terugbrengen van twee naar een en daarbij sommige sectoren samenvoegen.