Directeur Martinair weg

Directeur Aad van Bochove stapt voortijdig op bij luchtvaartmaatschappij Martinair. Volgens de officiële verklaring van Martinair was Van Bochove aangetrokken om Martinair binnen de KLM-groep te integreren. ,,Daar zijn we enkele maanden geleden van afgestapt. Martinair blijft voortbestaan als zelfstandige onderneming.''

Er was echter in brede kring kritiek op het beleid van Van Bochove. Vooral de verhouding tussen Van Bochove en voormalig topman Martin Schröder, die na zijn aftreden nog een tijdje als commissaris bij het bedrijf heeft gefungeerd, was er één van water en vuur.

Martinair is voor 50 procent in handen van de KLM, de overige 50 procent is van de Rotterdamse transportonderneming Nedlloyd. KLM heeft jarenlang geprobeerd Martinair volledig in handen te krijgen, maar `Brussel' heeft dat steeds tegengehouden.

Volgens KLM zijn de onderhandelingen over de volledige overname van Martinair op een laag pitje gezet, maar nog niet helemaal van de baan.