Biografie van Godfried Bomans

Auteur Godfried Bomans (1913-1971) krijgt een biografie. Dat heeft uitgeverij De Boekerij bekendgemaakt. De erven Bomans hebben na uitvoerig overleg overeenstemming bereikt met biograaf Gé Vaartjes die de biografie gaat schrijven. Van Bomans bestaat al wel de deelbiografie Godfried; Het leven van de jonge Bomans. Dat werk is in 1982 gepubliceerd door Michel van der Plas. Het boek van Vaartjes zal Bomans' hele leven bestrijken en wordt door de uitgever een geheel nieuwe Bomans-biografie genoemd.

Het Bomans-archief ligt sinds 2000 in het Letterkundig Museum in Den Haag. Vaartjes heeft toestemming van de erven om deze stukken zonder restricties te bestuderen. Wanneer de biografie zal verschijnen is nog niet duidelijk.

Volgens De Boekerij staat Bomans dertig jaar na zijn dood nog volop in de belangstelling. De zeven delen die de uitgever onlangs publiceerde zijn een succes geworden. De NPS bereidt een tv-programma over hem voor. In het Letterkundig Museum wordt komende zomer een grote expositie aan het leven en werk van Bomans gewijd.