Bij training van Brazilië kijken 35.000 supporters

Naar schatting 35.000 toeschouwers waren gisteravond getuige van een training van het Braziliaanse elftal in het Castelao-stadion in Sao Luis. Het nationale elftal bereidt zich voor op het kwalificatieduel tegen Venezuela voor de eindronde van het WK. Bij een zege is Brazilië zeker van plaatsing.

Bij een gelijkspel of een nederlaag tegen het laag geklasseerde Venezuela is Brazilië afhankelijk van het resultaat bij Uruguay-Argentinië in Montevideo. In de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op een WK-ticket, heeft Brazilië een punt voorsprong op Uruguay. Groepsleider Argentinië is net als Ecuador en Paraguay al geplaatst. De nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse poule speelt twee beslissingsduels tegen Australië.

Hoewel de stand op de ranglijst en de zwakte van de tegenstander optimisme rechtvaardigen, houdt voetbalminnend Brazilië komende nacht de adem in. De zwakke resultaten van de afgelopen jaren stemmen de fans somber. Nog nooit heeft het nationale elftal ontbroken bij een eindronde van een WK. Brazilië is recordhouder met vier wereldtitels.