Arrestaties Spaanse politie

De Spaanse politie heeft dinsdag elf mannen gearresteerd die mogelijk banden hebben met Al Qaeda, het terrorismenetwerk van Osama bin Laden.

Tien van hen, onder wie een Spanjaard van Syrische afkomst die als leider wordt beschouwd, werden aangehouden in Madrid, een elfde later in Granada. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken zijn hiermee ,,leidende figuren opgepakt'' van het netwerk. De verdachten zouden zijn getraind in Afghaanse kampen en soms ook hebben gevochten in Afghanistan, in Bosnië of ,,aan andere fronten in de islamitische strijd''.

De Spaanse onderzoeksrechter Baltazar Garzón, bekend van zijn aanklacht tegen de Chileense ex-dictator Pinochet, heeft twee jaar aan de zaak gewerkt. Bekend is dat Mohamed Atta, een van de leiders van de aanslagen van 11 september, in juli in Spanje was.