Zakkenroller dood na sprong uit trein

Een zakkenroller is gisteravond om het leven gekomen nadat hij in Amsterdam uit een rijdende trein was gesprongen. De man had even daarvoor geprobeerd een passagier te beroven.

Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) sprong de man ter hoogte van het metrostation Strandvliet in Amsterdam-Zuidoost uit de trein, die op dat moment ongeveer 100 kilometer per uur reed. De trein was onderweg van Amsterdam naar Utrecht.

Na de mislukte poging tot zakkenrollerij ging de man er vandoor. Hij liep door het gangpad naar achteren en maakte in de eersteklascoupé een raampje open. Passagiers zagen hoe hij zich vervolgens door het raam naar buiten werkte.

Het slachtoffer heeft tijdens zijn val waarschijnlijk een paal geraakt. Hij was op slag dood, zei de KLPD-woordvoerder. De identiteit van de man is nog niet bekend.

De trein waarin de man zat, is na het ongeval doorgereden. De passagiers uit de eersteklascoupé, die getuige waren van het incident, zijn op station Utrecht Centraal opgevangen door de spoorwegpolitie.

Treinreizigers tussen Amsterdam en Utrecht liepen door het ongeval een vertraging op van een half uur tot een uur.

Rond 21.35 uur was bij het landelijke alarmnummer 112 een melding binnengekomen van een getuige van de mislukte beroving in de trein.

Tien minuten later ontving de meldkamer van de Nederlandse Spoorwegen het bericht dat de zakkenroller uit de trein was gesprongen.