`WOL treft geen blaam'

World Online heeft geen strafbare feiten begaan bij de rampzalig verlopen beursgang in maart vorig jaar. De Stichting Toezicht Effectenverkeer is tot deze conclusie gekomen na onderzoek naar de beursgang van het internetbedrijf.

Dat heeft een zegsman van de beurstoezichthouder vanmorgen bevestigd. ,,Onze bevindingen met betrekking tot de rol van de vennootschap geven geen aanleiding voor verdere stappen'', aldus de woordvoerder. De STE heeft in haar onderzoek vooral gekeken of World Online de Wet Toezicht Effectenverkeer, die zich richt op het ordentelijk verloop van de beurshandel, heeft overtreden.

World Online ging vorig jaar op het hoogtepunt van de internethype naar de beurs. De koers van het aandeel stortte kort daarop in nadat bekend werd dat oprichtster Nina Brink voor de beursgang een deel van haar belang voor een fractie van de introductieprijs had verkocht. Inmiddels lopen er diverse procedures van gedupeerde beleggers tegen het bedrijf.

abn amro: pagina 15