Mislukte overval Heerlen

Een groep van vijf tot acht mensen heeft geprobeerd gisteravond rond zeven uur een gelddistributiecentrum in Heerlen te overvallen. Volgens de politie werd daarbij met vuurwapens geschoten. Waarschijnlijk zijn er ook explosieven gebruikt om de voordeur te openen.

De daders wisten het zwaar beveiligde pand van Brink's Nederland niet binnen te komen en vluchtten zonder buit in twee personenauto's, vlak voor de politie kwam. Tijdens hun vlucht gooiden de daders vanuit een van de auto's kraaienpoten op de weg. Vijf automobilisten raakten daardoor volgens de politie gedupeerd.

Beide auto's zijn een half uur later brandend aangetroffen op een bosweg in de omgeving van een klaverblad in het Belgische Lummen, vlak over de grens bij Stein. De auto's hadden Nederlandse kentekenplaten. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Tijdens de overval waren medewerkers van Brink's in het pand aan het werk. Niemand is gewond geraakt. De politie, die een onderzoek is begonnen, heeft in de regio alarm geslagen. De toegangsdeur tot het distributiecentrum is volgens de politie beschadigd. Het pand wordt extra beveiligd, zo liet Brink's weten.

Bij het sporenonderzoek maakt de technische recherche gebruik van speurhonden. Inmiddels werken politie en justitie van Nederland en België samen bij het opsporen van de daders.