Advocaten Daum beschuldigd van omkoping getuige

Op de vijfde dag van het proces tegen Christoph Daum zijn de advocaten van de Duitse voetbaltrainer vanmorgen beschuldigd van omkoping. Zij zouden een getuige twee miljoen D-Mark hebben geboden, als die zijn belastende getuigenis zou herroepen en tijdens het proces uit Duitsland weg zou gaan. Niet bewezen is of het initiatief van de advocaten dan wel van de getuige zelf is uitgegaan. Aanklager Jörg Angerer eiste terugtreden van de advocaten. Daum zou verder door een toegewezen advocaat moeten worden verdedigd. Daum noemde de beschuldingen ,,ongelooflijk'' en ,,verdraaien van de rechtsgang''. Zijn verdediger Rolf Stankewitz sprak over ,,een grove leugen, te absurd om er ook maar iets tegenin te brengen''. Daum is aangeklaagd wegens ongeoorloofd bezit van cocaïne in 63 gevallen en het aanzetten tot aankoop van honderd gram van deze drug. Hij was kandidaat om bondscoach te worden, maar kreeg de functie niet nadat zijn dopegebruik bekend werd.