Vrouw overleden na bezoek aan disco in Zaandam

Een 28-jarige vrouw is gisterochtend na een bezoek aan een discotheek in Zaandam overleden. Sectie moet vandaag uitwijzen of ze drugs heeft gebruikt. De politie gaat daar wel van uit. De vrouw had samen met een vriendin een houseparty bezocht in dancing Fundustry. Na afloop daarvan werd het tweetal onwel. De vrouw overleed een uur later in een ziekenhuis in Zaandam. Haar vriendin werd in comateuze toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. Zij is inmiddels weer bij kennis en heeft toegegeven dat zij drugs had gebruikt. Ook een 46-jarige man werd na afloop van het feest opgenomen in een ziekenhuis. Hij had de partydrug ghb gebruikt, die niet verboden is. Begin oktober overleed al een 16-jarige jongen uit Leiden na een bezoek aan Fundustry. Ook hij had drugs gebruikt. De politie, die onlangs bij een controle in de discotheek wapens en drugs in beslag heeft genomen, is een onderzoek begonnen naar de drugshandel en het drugsgebruik in de discotheek.