Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Heeft Louis gefaald? Qua resultaat zeker! Moet Louis weg? Ik was, als ik hem was, al lang vertrokken. Maar dat is ook wel weer het leuke aan Louis. Voorlopig zit hij er nog. Of hij gaat? Volgens mij zit hij nog een beetje te studeren op de argumenten die hij binnenkort gaat gebruiken, maar heeft hij zijn besluit al lang genomen. Hij gaat.

Wel een heel zielig wereldje, dat voetbaltrainerswereldje. Neem nou Aad de Mos. Wie? Aad de Mos! Hij gaf zijn mening over Louis en nog wat andere zaken en werd door Jan Reker, de baas van het voetbaltrainersvakbondje, geroyeerd. Alsof Louis, een van de grootste monden van ons land, zichzelf niet kan verdedigen. Wie was Jan Reker ook alweer? Dat weet inderdaad niemand meer.

Louis had laatst een ordinaire aanvaring met Frits Barend. Louis ordinair en Frits zeker even ordinair. Ruzie op een kinderachtig hurkniveau. Wel leuke televisie. Contractueel zijn de heren tot elkaar veroordeeld en kwamen elkaar afgelopen zaterdag weer tegen. Het werd een beleefde ontmoeting, zij het dat Louis in blessuretijd magistraal toesloeg. Hij vroeg aan Frits, recht op de man af, of hij ook vond dat hij als bondscoach moest vertrekken. Frits werd een De Hoop Scheffer, een Melkert, een Balkenende en draaikontte zich eruit. Diplomatiek zei hij dat Louis het in elk geval in overweging moest nemen. Waarom geen gewoon rechtstreeks antwoord? Waarom niet gewoon: ,,Ja, ik vind dat je op moet rotten!'' Dit was zo verschrikkelijk CDA!

Wie de nieuwe bondscoach moet worden? Marco! En niemand anders dan Marco! Van het zielige voetbaltrainersclubje, inclusief Louis, mag dat niet. Geen diploma. Rot toch op. Voor het vak van voetbaltrainer heb je geen enkel diploma nodig. Dat diploma hebben hele sneue zielen in het leven geroepen. Marco zou een fantastische bondscoach zijn. Hij weet meer van voetbal dan wie ook. Waarom? Omdat hij heel goed kan voetballen! Hij is en ruiter en paard!

    • Youp van ’t Hek