Wrekers Klepper krijgen vrijspraak in hoger beroep

Het gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren in hoger beroep twee mannen vrijgesproken die op 10 oktober vorig jaar schietend een onbekend gebleven man achtervolgden. De man had kort daarvoor hun vriend en baas, de crimineel Sam Klepper, met een salvo uit zijn mitrailleur doodgeschoten. Klepper stond toen voor de deur van zijn appartement in Amsterdam-Buitenveldert. Tijdens de schietpartij die daarna plaatsvond bij een nabijgelegen winkelcentrum werd een tachtigjarige voorbijganger tweemaal in het been geraakt. De 47-jarige Bosniër Ferid S., die ontkent dat hij de lijfwacht van Klepper was maar heeft bekend te hebben geschoten op diens moordenaar, was in februari veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Kleppers vriend B., die S. zou hebben aangespoord te vuren, kreeg toen vier jaar cel. Het hof sprak het tweetal nu vrij van poging tot medeplegen van doodslag. Het hof acht niet bewezen dat zij de opzet hadden hun opponent te doden.