De Koran helpt

Enkele moslims die NRC Handelsblad bezorgen kregen gewetensbezwaren tegen bezorging van het bijbehorende maandblad. Op het omslag stond een koran afgebeeld en dan zou het niet met het oud papier mee mogen. Veel moslims bezorgden M wel. In Egypte worden ook tijdschriften met heilige teksten gepubliceerd en weggegooid. Als Nederland minder uitkeringen en meer bezorgers had, zou de koran op Egyptische manier zijn geïnterpreteerd.

De Pakistaanse president Musharraf zegt dat Amerika moet stoppen met de oorlog tegen Afghanistan in de heilige vastenmaand ramadan. Maar de ramadan weerhield Egypte en Syrië er in 1973 niet van om Israël aan te vallen. De oorlog tussen Irak en Iran stopte niet tijdens de ramadan. Een opleving had plaats tijdens het Ramadan-offensief.

D66 noemde alcoholhoudende drank in kerstpakketten als voorbeeld van voorbijgaan aan wensen en behoeften van allochtonen. Maar veel allochtonen zijn geen moslim en drinken wel. Zelfs veel moslims drinken. Bij de alewieten is drinken zelfs toegestaan. Waarom niet eerst vragen? Er zijn wel bezwaren tegen de zuurgraad van de kerstwijn. Daar moet met de koran toch iets op te vinden zijn.

    • Maarten Huygen