Uitje

Het congrescircuit kan volgende week zijn hart weer ophalen. Twee dagen praten in het Okura hotel in Amsterdam over zaken als e-banking, e-business, e-commerce en mobiel bankieren. Op je visitekaartje moet natuurlijk op zijn minst de titel directeur staan. Kosten van dit netwerkuitje, het IT & Banking 2001 congres: een kleine 3.000 piek.

Maar dan heb je ook wat. De koffie en het aperitiefje zijn inbegrepen. En je mag aanschuiven bij het Banking diner. Het lijstje van toonaangevende sprekers is nog indrukwekkender. Onno Ruding, tegenwoordig vice-voorzitter van Citicorp komt, net als Hans Leenaars, aangekondigd als bestuursvoorzitter van de SNS Reaal Groep. En er is natuurlijk ook nog een heuse key note speaker, de trekker van het congres. Ed Yardeni is zijn naam. Wereldberoemd als profeet van de nieuwe economie en vermaard als waarschuwer voor een millenniumapocalyps, als gevolg de Y2K-bug. De chief economist van Deutsche Bank op Wall Street voorspelde bij wijze van spreken dat de wereld zou vergaan door de millenniumbug. Mij krijg je dan niet het vliegtuig in, zo luidde Yardeni's boodschap.

Amper een week voor het event blijkt het programma te zijn gewijzigd. Hans Leenaars is inmiddels bestuursvoorzitter SNS Reaal af, maar komt nu als hoogleraar bestuurlijke informatievoorziening een praatje houden. Ruding komt helemaal niet. De vervanger voor de Citicorp-bankier is Bart van de Vlis. Hij is it-directeur van Bank Labouchere.

Ruding bevindt zich in goed gezelschap. Sterprater Yardeni heeft ook afzegd. Reden: ,,Na 11 september stap ik niet meer het vliegtuig in.''

    • Philip de Wit