Tweede zege honkballers

De Nederlandse honkbalploeg heeft vandaag zijn tweede overwinning op het wereldkampioenschap in Taiwan behaald. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn versloeg de nationale ploeg van de Filippijnen met 6-0. Gisteren werd Rusland al met 18-0 aan de kant gezet.

Voor Nederland begon werper Erik Remmerswaal tegen de Filippijnen op de heuvel. De Filippijnse slagploeg produceerde slechts twee honkslagen. Nederland deed het overigens met een totaal van zes honkslagen niet veel beter.

De overwinning van Nederland gisteren tegen Rusland was overtuigender. Hoogtepunt in het duel was een Grand Slam-homerun van Evert Jan 't Hoen. Hij sloeg in de derde inning met alle honken bezet de bal over de omheining. Nederland had woensdag de eerste wedstrijd met 3-2 verloren van Panama.