Newconomy kan zo niet verder

Newconomy is op zoek naar een partner. Het bedrijf is tot de conclusie gekomen dat het in de huidige vorm geen bestaansrecht meer heeft. Daarom voert de internetinvesteerder met verschillende partijen gesprekken over samenwerking. Dat heeft Newconomy vanochtend bekendgemaakt.

Welke vorm de samenwerking krijgt, is nog onduidelijk. ,,We houden alle mogelijkheden open, maar alles verkopen is in deze fase nog niet aan de orde'', aldus C. van Steijn van Newconomy.

Belangrijkste barrière in de besprekingen is volgens Van Steijn de afwikkeling van het conflict met Publishing Partners Nederland (PPN). Deze oud-aandeelhouder van de onlangs aan Tiscali verkochte internetaanbieder Wish eist nog geld van de overname door Newconomy. ,,Deze kwestie hangt als een zwaard van Damocles boven Newconomy'', aldus Van Steijn. ,,Overeenstemming met PPN is noodzakelijk voor de voortgang van de gesprekken.'' Newconomy sloot het derde kwartaal af met een verlies van 2,5 miljoen euro (5,5 miljoen gulden). Het geplaagde bedrijf kreeg het derde kwartaal een extra last te verwerken van 0,7 miljoen euro door het faillissement van een debiteur. Het eigen vermogen bedraagt nu 5,1 miljoen euro. Newconomy ging vorig jaar voor 65 miljoen euro naar de beurs.