Nederlandse jeugd meest achter computer in EU

De Nederlandse jeugd zit in vergelijking met de jongeren in de Europese Unie het meest achter de computer. Negen van de tien Nederlandse tussen de 15 en 24 jaar maakt wekelijks gebruik van de PC, ofwel zo'n 87 procent. Het EU-gemiddelde bedraagt 56 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie naar het gebruik van nieuwe informatie- en communicatieapparatuur. Ook bleek dat de Nederlandse jeugd het meest op internet is te vinden. Zo'n 76 procent surft minstens een maal per week op het net en 69 procent maakt gebruik van e-mail. Het EU-gemiddelde ligt op slechts 37 procent.

Nederlandse jongeren bellen relatief minder mobiel. In Nederland belt gemiddeld 81 procent minstens een keer per week met de gsm, ongeveer het EU-gemiddelde van 80 procent. Koploper is Finland met 92 procent. Mobiele telefonie is wereldwijd het meest gebruikte communicatiemiddel onder jongeren, zo constateert de Europese Commissie. Zelfs in Portugal, het laagste percentage in de Unie, belt 72 procent met een gsm.