Explosie Corus stopt productie

De staalfabriek van Corus in Wales heeft ,,zeer ernstige schade opgelopen bij een explosie'', die gisteravond bij het bedrijf heeft plaatsgevonden. Bij de explosie viel één dode, raakte één werknemer vermist, terwijl dertien mensen zware verwondingen opliepen. Volgens een woordvoerder van de politie in Wales waren de gewonden ernstig verbrand. Over de oorzaak van de explosie tast men nog in het duister. De productie van de fabriek, die qua omvang en productie vergelijkbaar is met de vestiging van Corus in IJmuiden (het voormalige Hoogovens), zal voor onbepaalde tijd stil liggen. Hoe groot de schade is en of Corus tegen de ramp van een explosie is verzekerd kon het bedrijf vanochtend nog niet zeggen. Aan te nemen valt echter dat de situatie identiek is aan die in IJmuiden, waar Corus voor de schade boven een bepaald bedrag die wordt veroorzaakt door explosies verzekerd is. Het stilleggen van de fabriek in Wales betekent echter een nieuwe klap voor Corus, dat nog steeds wordt geplaagd door megaverliezen.