EVEN VOORSTELLEN: TANTE MOORTJE

Over vijf weken komt hij eindelijk in de bioscoop: Minoes. Dat is de film over de kat Minoes die een vrouw wordt, gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt.

Mensen spelen natuurlijk wel een belangrijke rol in de film, maar katten spelen de hoofdrol. Daarom stelt de Kinderpagina vanaf nu elke week een hoofdrolspeler voor.

Deze week de eerste: Tante Moortje, een witte Perzische kat met lang haar. Ze is een tante van Minoes en heel deftig. Ze woont dan ook bij de burgemeester. Tante Moortje is de enige van haar familie die nog met Minoes praat: alle andere katten vinden het een schande dat Minoes geen poes meer is en een juffrouw is geworden. ,,Je moet wel iets vreselijks gedaan hebben om zo gestraft te worden. Een mens geworden! Wat een gruwelijke straf. Voor geen duizend kanaries zou ik een mens willen wezen,'' zegt Tante Moortje tegen Minoes.

Volgende week: Jakkepoes