WAO WAS MOEILIJK

Naam: Koos de Punder (58)

Beroep: technisch inkoper, nu in de WAO

Ziekte: psoriasis (artritis psoriatica)

,,Je hebt niet alleen de aandoening, maar je hebt ook al die heisa eromheen. Er zijn bepaalde dingen die je niet meer kunt doen en dat doet pijn. Maar hoe je daarmee moet omgaan krijg je echt niet op doktersrecept, hoor. Daar heb je de patiëntenvereniging voor. Ik blij dat ik daar wat kan doen, want ik vond het vreselijk toen ik in de WAO terechtkwam. Ze zien je liever niet meer komen, zo voelde het. Werken was te belastend voor mijn gewrichten. In het begin had ik het overigens ook moeilijk bij de patiëntenvereniging. Ik was gewend snel beslissingen te nemen en dan tot handelen over te gaan. Maar in de vereniging wil iedereen zijn zegje doen en wordt alles heel rustig nog eens van alle kanten bekeken en dan wordt er aan het einde van de rit misschien nog een beslissing genomen. Dat is even wennen.''

    • Margot Poll