VEEL TONEELSTUKJES

Naam: Caroline van Broekhoven (28)

Beroep: managementassistent

Ziekte: reumatoïde artritis

,,Telefoongesprekken worden toneelstukjes. Iedereen wil graag horen dat het goed met je gaat. Ik draaide zelf ook mee in die wereld van succes. Als beursmanager werkte ik keihard en was ik veel op reis. Totdat ik een keer in een rolstoel thuis kwam. Toen was het op. Ik heb bij de huisarts met mijn vuist (figuurlijk, want ik kon mijn hand nauwelijks meer bewegen) op tafel geslagen en gezegd: `Nu wil ik het weten'. De diagnose werd gesteld. Daar zit je dan op je 25ste. Het heeft me drie jaar gekost om uit een dal te komen, maar nu gaat het goed. Het brengt ook mooie dingen. Zo heb ik een geweldige band met mijn oma. We praten over onze beperkingen, maar ook over alles wat we nog willen doen. Ik zit in de WAO, maar ik wil niet afgekocht worden voor de rest van mijn leven. Ik werk weer om de dag vier uur. Dat betekent alleen gisteren en morgen mensen zien.

    • Margot Poll