Van der Hoeven voorzitter BNA

De architect Kees van der Hoeven is gisteren gekozen tot voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Van der Hoeven volgt Jan Brouwers op. Brouwers, de opvolger van Carel Weeber, is drie jaar voorzitter van de BNA geweest.

Van der Hoeven was de enige kandidaat voor het voorzitterschap. Eerder was de stedenbouwkundige Ashok Balotra door het bestuur als enige kandidaat naar voren geschoven en leek hij de gedoodverfde nieuwe voorzitter. Maar nadat Van der Hoeven zich alsnog kandidaat had gesteld, trok Balotra zijn kandidaatstelling in, ook omdat hij had gemerkt dat zijn eventuele voorzitterschap op weerstand stuitte. Sommige leden vonden het niet gepast dat een stedenbouwkundige voorzitter zou worden van een architectenbond. Het was voor het eerst in het 160-jarig bestaan van de BNA dat zich naast de door het bestuur voorgedragen kandidaat voorzitter een tweede kandidaat meldde.