TROTS OP BAAN

Naam: Beppie Kooij (52)

Beroep: beleidsmedewerker Per Saldo (vereniging Persoonsgebonden Budgethouders)

Ziekte: Voedselallergie en chronische darmaandoening

,,Een chronische ziekte komt nooit alleen. Bij mij is het én de voedselallergie én de darmaandoening én rugletsel na een zwaar ongeval. Om te revalideren heb je energie nodig en die heb ik maar ik beperkte mate. Bij een chronisch zieke komt een combinatie van factoren dubbel hard aan. Om een balans te vinden in het leven, neem ik me ten minste één keer per week voor om mijn energie beter te verdelen. Ik ben bijvoorbeeld heel trots op het feit dat ik werk. Je wilt volwaardig participeren, maar dan moet ik wel weer oppassen dat je thuis niet de deur dicht doet. Ik word door mijn man en kinderen op tijd gecorrigeerd. Als je langdurig ziek bent, bereik je vanzelf het punt van zelfnivellering. Ik geloof dat ik dat punt wel bereikt heb, al blijf je altijd op zoek naar je grenzen.''

    • Margot Poll