Storm van Aegon met pensioen

Bestuursvoorzitter Kees Storm van Aegon gaat volgend jaar met pensioen. Storm heeft dan negen jaar aan het hoofd gestaan van de verzekeraar.

Dit heeft Aegon vanochtend bekendgemaakt, gelijk met de resultaten van het derde kwartaal. Storm, die volgend jaar de pensioengerechtigde leeftijd van 60 jaar bereikt, zal worden opgevolgd door Donald Shepard. De Amerikaan is momenteel president van Aegon USA en lid van de raad van bestuur. Shepard kwam het afgelopen jaar in het nieuws door zijn hoge beloning. De Amerikaan verdiende in het jaar 2000 zo'n 6,6 miljoen gulden, meer dan de 2,6 miljoen van Storm. Door verzilvering van opties liep dit zelfs op tot 22 miljoen.

Storm trad in 1987 toe tot de raad van bestuur van verzekeraar AGO. Toen deze in 1983 fuseerde met Enia en Aegon tot stand kwam, nam hij zitting in de raad van bestuur van het nieuwe bedrijf. In 1993 werd hij bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding ontwikkelde Aegon zich tot een van de grootste verzekeraars ter wereld.

cijfers aegonpagina 16