Selectie Galerie

Ritsaert ten Cate

Toneelmaker en beeldend kunstenaar Ritsaert ten Cate werkte het afgelopen jaar in New York. Met materialen die hij ter plekke kocht of vond, bouwde hij talloze sculpturen en assemblages die een commentaar lijken te leveren op het wereldnieuws. Zo maakte hij twee beelden, getiteld Peace I en Peace II, die het Amerikaanse patriottisme en militairisme aan de kaak stellen werken die Ten Cate overigens al voor de aanslagen op het World Trade Center gerealiseerd had. T/m 25 november in de Reuten Galerie, Fokke Simonszstraat 49, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Cacophonic Lounge

In het kader van de Museumnacht die op zaterdagavond in Amsterdam wordt gehouden, nodigde Stichting Outline drie kunstenaars/discjockeys uit de tentoonstellingsruimte om te toveren in een Cacophonic Lounge. Dj's Paul Glazier, Tim Benjamin en El-Joe, samenwerkend als het trio Salon Combat, hebben de wanden volgehangen met platenhoezen uit lang vervlogen tijden. Tegen deze achtergrond brengen zij met drie draaitafels een hommage aan Toni Witt (1921-1972), een artiest die banden had met de Fluxus-beweging en die met zijn Toni Witt Orchestra een pionier was op het gebied van de ambient-muziek. Het optreden van Salon Combat zal op plaat worden uitgebracht. 9 t/m 11 nov, Oetewalerstraat 73, Amsterdam. Vr vanaf 20u, za 13-24u, zo 13-17u.

You never walk alone

Het Haagse kunstcentrum Stroom nodigde de kunstenaars Justin Bennett, Birthe Leemeijer, Soheila Najand en Ton Schuttelaar uit om hun persoonlijke visie op de stad Den Haag in een geluidswandeling om te zetten. Het publiek kan bij Stroom een discman lenen om vervolgens met een kunstenaar/gids naar keuze op pad te gaan. De vier geluidswerken worden begeleid door de expositie You never walk alone, waarin kunstenaars als Wim T. Schippers, Willem de Ridder, Klaar van der Lippe en Fischli & Weiss hun visie op `de stad' geven. 9 nov t/m 12 jan 2002, Spui 193-195, Den Haag. Di t/m za 12-17u.

Holland Art Fair

In de Jaarbeurs in Utrecht wordt dit weekeinde de Holland Art Fair gehouden. Op deze kunstbeurs presenteren zo'n vijftig galeries en kunsthandelaren uit binnen- en buitenland een brede selectie aan moderne en hedendaagse kunst. Een speciale attractie is een door Herman Brood beschilderde Jaguar. Ook is de expositie City-motions te zien, een audiovisuele expositie waarin nieuwe media een prominente rol spelen. 8 t/m 11 nov, do en vr 10-20u, za en zo 10-18u. Inl www.hollandartfair.nl.