OM vervolgt de NCRV

Het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam gaat de NCRV vervolgen wegens het tweede deel van de documentaire `Verborgen moeders'. In dit deel vertelde Annemarie in juni 2000 dat zij slachtoffer is van incest. De familie heeft na de uitzending direct aangifte gedaan.

Advocaat Veraart, die de familie van Annemarie vertegenwoordigt, zegt blij te zijn dat de NCRV eindelijk wordt aangepakt. ,,De NCRV heeft de familie publiekelijk geschaad en dat moet publiekelijk worden rechtgezet. Het heeft lang geduurd, zeker voor de familie, maar ik ben ervan overtuigd dat de officier van justitie dit goed aanpakt.''

Veraart legt uit dat de zaak zo ingewikkeld is, omdat in de documentaire de naam van de dader niet wordt genoemd. ,,Als je iemand wil aanklagen wegens smaad, moet iemand met naam en toenaam worden genoemd. De NCRV heeft heel zorgvuldig vermeden namen te noemen in de documentaire. Terwijl iedereen wist over wie het ging, dat is dus het geraffineerde van de NCRV.''