Nederlaag honkballers op WK

De Nederlandse honkbalploeg is het wereldkampioenschap in Taiwan begonnen met een nederlaag. Panama was gisteren in Taipei met 3-2 te sterk. De Panamezen scoorden in de derde en vijfde slagbeurt 2-0.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt maakte Nederland gelijk. Panama behaalde in de zesde inning het winnende punt. De Nederlandse bondscoach Robert Eenhoorn was niet ontevreden over het resultaat. ,,We hebben bewezen dat we met de sterkste honkballanden ter wereld kunnen concurreren'', meende Eenhoorn na de kleine nederlaag.

Bij Panama heerste werper Enrique Burgos aanvankelijk op de heuvel. Hij gooide negen keer drie slag en stond slechts een honkslag in de eerste vier innings toe. In de vijfde slagbeurt kwam hij in de problemen. De veteraan moest drie honkslagen toestaan en gooide ook nog eens tweemaal vier wijd. Nederland had alle honken bezet, toen er twee keer kon worden gescoord op een verre honkslag van Hensley Meulens.

Daarna zorgde een vrije loop van Percy Isenia opnieuw voor volle honken. Hij werd echter verslagen door de Panamese achtervanger waarmee een scoringskans was verkeken. Een inning later kwam Panama weer aan de leiding. Een fout van Jurjan Koenen en een honkslag betekenden het derde punt voor ploeg uit Latijns-Amerika.

Nederland leek in de achtste inning alsnog de winst naar zich toe te trekken. Met pinchrunner Danny Rombley op het honk sloeg Isenia de bal diep het midveld in. Rodolfo Aparicio wist de bal echter vlak voor de omheining te vangen. In de laatste slagbeurt kwam Vince Rooi tot een honkslag met twee nullen. Zijn vervanger Raily Legito probeerde vervolgens het derde honk te bereiken op een klap van Ralph Milliard, maar hij werd uitgegooid.

In dezelfde poule won Japan met 21-0 van de Filippijnen. In groep B verloren de VS met 6-4 van de Dominicaanse Republiek.