LONGARTS WORDEN

Naam: Dennis Andreas (22)

Beroep: student geneeskunde

Ziekte: COPD (chronische astma)

,,Ik heb het voordeel dat ik niet weet hoe het leven zonder astma zou zijn. Anders zou ik weten wat ik mis en daar heb ik nu geen last van. Het hele gezin heeft COPD en niemand weet beter. Je moet gewoon heel stevig in je schoenen staan want anders ga je kapot.

Ik ben van school geschopt omdat ik te vaak ziek was, terwijl ik hele systemen opzette voor chronisch zieke kinderen die ook thuis zouden kunnen werken. Het heeft niet geholpen. Nu stort ik me op mijn studie. Ik wil graag longarts worden. Dat is voortgekomen uit een soort broederliefde. Ik wil mijn grote speelkameraad altijd kunnen redden als hij een astma-aanval krijgt. Zelf moet ik heel erg oppassen met grote inspanningen. De grootste belemmering is het rookgedrag van anderen. Dus ik ga nooit uit of naar de disco, maar ik mis het ook niet want ik ben heel erg een thuis-figuur.''

    • Margot Poll