LOL MET DE BAND

Naam: Jochem van Abel (28)

Beroep: archiefmedewerker

Ziekte: anusatresie (stoelgangstoornis)

,,Mijn anus is niet af, daar komt het op neer. Als ik er niets aan zou doen, heb ik de stoelgang niet onder controle. Maar gelukkig kan ik zelf mijn darmen spoelen met water en dan ben ik een à twee dagen van het probleem verlost. Ik pas goed op met eten, vooral met gekruid of heet eten. Dan zou het mis kunnen gaan. Goede vrienden weten het en die houden er rekening mee. Bij hen kan ik mezelf zijn. Verder hoeft niemand het te merken en kan ik gewoon met alles meedoen. Ik ben helemaal gek van muziek en speel in verschillende bands als toetsenman. Synthesizer, piano en toetsenbord. Het is een combinatie van lol maken en opgaan in de muziek. Als ik aan het repeteren ben en opeens last krijg van m'n darmen, dan baal ik. Soms moet ik pas op de plaats maken, maar over het algemeen kan ik me net zo uitleven als de andere jongens van de band.''

    • Margot Poll