IK MIS HET FIETSEN

Naam: Lia van den Hoogen (46)

Beroep: verpleegkundige, nu in de WAO

Ziekte: MS

,,Het is een heel vreemde ervaring om te merken dat je niet goed meer kunt lopen. Ik heb tot mijn 32ste jaar gewerkt en toen ging het echt niet meer. Je leven verandert totaal. Het is een grote klus om het aan te kunnen. De eerste acht jaar ging ook het steeds slechter met me. Nu is het wat stabieler, sterker nog, het gaat eigenlijk wel beter. Als je tot rust komt, krijg je pas oog voor wat je nog wel kunt. Ik kan zelf niet staan maar ik heb een goede elektrische rolstoel. Wat ik altijd zal blijven missen is het fietsen. De combinatie van spierkracht en natuur. Ik kan de wind nog door mijn haar voelen. Een gevoel van vrijheid. En dat gevoel mis ik heel erg. Ik vind gelukkig veel steun in het geloof. Carrière maken is in deze tijd belangrijk. Dan ben je echt iemand. Ik geloof in God. Bij God gelden heel andere waarden. Bij God telt juist de zwakkere.''

    • Margot Poll