HULPMIDDELEN-GEVECHT

Naam: Mariska de Swart (30)

Beroep: jeugdhulpverlener, nu WAO

Ziekte: complex regionaal pijnsyndroom in progressieve vorm

,,Zes jaar geleden ben ik uitgegleden op straat. Het was 29 december. Toen mijn arm uit het gips kwam, bleef de pijn en dat klopte niet. Ik bleek een ontstekingsreactie te hebben maar mij werd niets verteld. Pas na vier maanden vroeg een anesthesist een keer hoe het met mìj ging in plaats van hoe het met mijn arm ging. Ik was geheel overstuur. Gelukkig zou ik omdat ik zo jong was na drie maanden weer aan het werk kunnen. Drie maanden vrijheid, dacht ik nog. Helaas is het vanaf toen snel bergafwaarts gegaan. Ik heb nu alleen nog maar pijn en uiteindelijk volgt functieverlies. Na de diagnose ben ik vooral praktisch gaan denken en volgde een hulpmiddelengevecht. En emotioneel, tja, daar ben ik eigenlijk nog niet aan toegekomen.''

    • Margot Poll