GEVOEL VAN VRIJHEID

Naam: Luc Houx (31)

Beroep: parttime medewerker Stichting Josh!

Ziekte: osteogenesis imperfecta

,,Bij mijn geboorte waren mijn benen al op drie plaatsen gebroken. En zo ging het eigenlijk altijd maar door: ribben, benen, armen. Alles werd maar ingegipst. Ze durven het niet te zetten uit angst voor een nieuwe breuk. Uit voorzorg zitten er metalen pennen in mijn bovenbenen. Tot mijn zestiende werd ik om het jaar geopereerd. Toen ik volgroeid was, nam de frequentie van breuken af. Op handen en voeten kan ik een paar stappen zetten en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid. In een restaurant kan ik langs de muur lopen om de wc te bereiken. Ach, het vergroot mijn mobiliteit. Ik ben voorzitter van Gehandicapten GroenLinks. Als ik in functie ben, laat ik me niet meer tillen naar een zaaltje. Dan kom ik gewoon niet en daarmee geef ik, hoop ik, een duidelijk statement af.''

    • Margot Poll