GÊNE BIJ AANVAL

Naam: Laurette Spoelman (37)

Beroep: Tweede-Kamerlid PvdA

Ziekte: Astma

,,Het feit dat ik in de politiek zit heeft alles te maken met mijn chronische ziekte. Ik draaide mee in een werkproject voor jongeren met een chronische ziekte en van het een kwam het ander. Eigenlijk heb ik de kunstacademie gedaan, maar daarna werd ik heel ziek waardoor ik niet aan de slag kwam. Maar ook in de Tweede Kamer is het heel lastig hoor. Je kunt niet vervangen worden, dus als ik bij een stemming ziek ben, gaat mijn stem verloren. En ik heb bijvoorbeeld twee jaar moeten wachten op aanpassingen in mijn werkkamer. Het kan ook gewoon echt misgaan. Laatst zat ik aan een diner in het Kurhaus en kreeg ik een aanval van astma. Iedereen is dan meteen in rep en roer, omdat het eigenlijk een soort ongeschreven regel is dat dat nìet gebeurt. Ik voelde me enorm opgelaten, maar ja, er was niets aan te doen. Een aanval is evident, maar verder zie je niets aan me.''

    • Margot Poll