GEEN GERANIUMS

Naam: Geert Grootjans (56)

Beroep: predikant, nu Invaliditeitspensioen

Ziekte: ziekte van Bechterev

,,Op het laatst had ik zo veel moeite met het bestijgen van de kansel dat ik steeds geholpen moest worden. En na een uur was ik dan zó moe dat ik de trap ook niet meer af kon lopen. De huisarts heeft lang gezegd: `Het gaat wel over'. Maar het ging niet over en uiteindelijk bleek dat ik deze vorm van reuma heb. Mijn stok hoort nu bij mijn imago – herkenning leidt tot erkenning. Ik heb ook een tijd in een rolstoel gezeten, maar opeens kon ik weer lopen. Dat was als een wonder zonder bezoek aan Lourdes. Bewegen is voor mij het beste medicijn. Daarom heb ik een hond, daar moet ik drie keer per dag mee wandelen. We hebben een aangepaste woning zonder drempels en ik hoef geen trappen op. Ik heb in mijn huis geen geraniums, omdat ik daar per se niet achter terecht wil komen. Soms heb ik een slechte dag, maar zielig zijn we dus niet.''