AT5 ontslaat presentatoren wegens tekorten

De Amsterdamse plaatselijke omroep AT5 heeft zijn bekende presentatoren de laan uitgestuurd. Volgens directeur A. Berends omdat de zender zich een maandelijkse overschrijding van het budget met 17.000 gulden niet langer kan veroorloven. Een van de vernieuwingen die de hoofdredacteur van AT5 Matthijs van Nieuwkerk (ex-Parool) sinds januari dit jaar doorvoerde, was het aantrekken van landelijk bekende programmamakers. Enkele daarvan moesten door de tegenvallende advertentie-inkomsten in augustus al verdwijnen. Nu het sinds de aanslagen van 11 september nog slechter gaat op de reclamemarkt, zijn volgens Berends ook de overige freelancers, onder wie Paul de Leeuw en Hanneke Groenteman, niet langer te handhaven. AT5-hoofdredacteur Van Nieuwkerk zelf maakte overigens onlangs al bekend dat hij zelf in januari 2002 de zender verlaat om in Hilversum netcoördinator van Nederland 3 te worden.