ALTIJD PIJN

Naam: Bert van Vliet (51)

Beroep: boekbinder, nu WAO

Ziekte: ziekte van Addison, diabetes, chronische rug-klachten, chronische spier- en gewrichtsklachten en een traagwerkende schildklier

,,Alle ziektes bij elkaar kenmerken zich door pijn. Als je opstaat met pijn en naar bed gaat met pijn, dan laat het je niet meer los. Laatst heb ik eens geteld, ik slik iedere dag twaalf tabletten en dan moet ik ook nog insuline spuiten voor de suikerziekte. Desondanks probeer ik er het beste van te maken. Dat doe ik ook voor mijn gezin, want voor mijn vrouw en dochter is het niet gemakkelijk. Ze leven erg met me mee. Dat kan ik lang niet van iedereen zeggen. Het gekke is, door de ziekte van Addison heb ik een heel gezonde bruine tint op mijn gezicht. `Net terug van vakantie' zie ik de mensen denken. Sociaal ben ik ook niet veel waard. Niemand kan meer op me bouwen en dat ik vind ik misschien nog wel het allerergste.''

    • Margot Poll