Liefde en moderne lippen

Original Sin begint met een close-up, niet van het gezicht maar van de lippen van Angelina Jolie. Deze lippen, zo breed, zo vol, zo dorstig, zijn het enige moderne in deze film, die je het best alleen vergezeld van een grote doos chocola in een middagvoorstelling kunt zien. De vrouwelijke hoofdpersoon van Brief Encounter zou er van genoten kunnen hebben.

Original Sin speelt zich aan het einde van de negentiende eeuw af op Cuba, waar de eigenaar van een koffieplantage (Antonio Banderas) de bruid (Jolie) ontmoet die hij in Amerika besteld heeft. De bruid lijkt niet op de foto die hij van haar gekregen heeft. Dat klopt, zegt Jolie. Ze heeft een foto van iemand anders gestuurd omdat ze niet wilde trouwen met iemand die alleen om een mooi smoeltje geeft. Dit bedrog is het begin van een plot vol bedrog die nog meer krult dan een smeedijzeren hekje. De bruid gaat er met het geld van haar bruidegom vandoor en, en, en. Het houdt niet op en steeds is er tijd over voor broeierige blikken tussen de twee hoofdrolspelers en weids uitzicht op de exotische locaties. Er zit ook meer naakt en seks in de film dan vroeger mogelijk was geweest.

Original Sin is gebaseerd op Waltz Into Darkness, een boek van de Amerikaanse schrijver Cornell Woolrich, die Hitchcock het idee voor Rear Window leverde. Waltz Into Darkness werd in 1969 als La sirène du Mississippi al eens verfilmd door François Truffaut. Volgens de encyclopedie is die film een commentaar op `pulp fiction'. Deze versie is pulp fiction.

Original Sin. Regie: Michael Cristofer. Met: Angelina Jolie, Antonio Banderas, Thomas Jane, Jack Thompson. In: 15 theaters.