De Mos na kritiek op Van Gaal geroyeerd als vakbondslid

Het bestuur van de trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft Aad de Mos geroyeerd als lid. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een interview in het weekblad Elsevier, waarin de technisch directeur van KV Mechelen de gedragscode van de CBV zou hebben overtreden. ,,Op een ongelooflijke manier'', verklaart directeur Jan Reker het royement.

Vorig jaar december was De Mos al eens door de CBV ter verantwoording geroepen over ongepaste uitlatingen over collega's. In het vraaggesprek met Elsevier haalde De Mos vorige maand zwaar uit naar bondscoach Louis van Gaal. ,,Het product Oranje is onder zijn gezag gedegradeerd en gedevalueerd'', zei De Mos. En vervolgens: ,,Nog erger, Van Gaal heeft het volk in de maling genomen.'' En concluderend: ,,Een andere trainer zou al lang zijn ontslagen na zoveel blunders. Sterker nog: die was dan tot in het merg afgebrand.''

De Mos reageerde gisteren voor de camera van de NOS gelaten op het royement. Hij zei van plan te zijn een deel van zijn contributie van de CBV terug te vragen. De Mos was onder meer trainer van Ajax, PSV, Werder Bremen en KV Mechelen. Bij de Belgische club is hij sinds vorig seizoen manager.