Chocoladetaart voor snelle troost

Van chocola gaat bij liefdesverdriet en pijnlijke maandstonden een troostende werking uit. Er gaat niets boven een snelle zelfgemaakte chocoladetaart die zo luchtig is dat je er veel van kunt eten.

Bereiding: Vet een taartvorm met een middellijn van circa 30 cm in met boter. Bestrooi de vorm met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 140 graden C. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Laat de chocola `au bain marie' op een niet te hoog vuur smelten.

Roer de chocola af en toe om. Klop de dooiers met de suiker schuimig. Voeg de bloem en de kaneel toe en meng alles goed door elkaar. Roer dit mengsel door de gesmolten chocola. Spatel het eiwit erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taart, als het geduld kan worden opgebracht, in de vorm afkoelen.

    • Anne Scheepmaker