Werkstraf voor UPC-medewerkers na poederbrief

Twee medewerkers van kabelbedrijf UPC zijn gisteren veroordeeld tot elk zestig uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Op 16 oktober hadden zij een brief met melkpoeder op het bureau van een collega gelegd. Toen deze ontdekt werd, meldden zij zich niet. Na onderzoek van het poeder bij ID-Lelystad werd duidelijk dat het niet de gevreesde antraxbacterie was. De rechter heeft bij de uitspraak rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de twee medewerkers. Zij hadden beiden geen strafblad en zijn direct na het incident ontslagen door UPC. Tot nu toe zijn er in totaal 569 pakketjes binnengekomen bij ID-Lelystad. Geen van de onderzochte pakketjes bevatte antrax, van de laatste 23 pakketjes is nog geen uitslag, omdat ze gisteren binnenkwamen.