VEB toch zaak over bouwconcern HBG

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dient op het laatste moment nog een verzoekschrift in bij de ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof gericht tegen bouw- en baggerconcern HBG. Morgen dient een zitting over deze zaak. Opnieuw vraagt de VEB de rechter wanbeleid vast te stellen bij HBG. Volgens de belangenorganisatie kan uit het rapport van drie onderzoekers, dat twee weken geleden verscheen, opgemaakt worden dat het profiel van HBG verandert door de voorgenomen baggerfusie met Ballast Nedam. HBG-aandeelhouders hadden volgens de VEB daarom beter bij de besluitvorming over die fusie betrokken moeten zijn. ,,Het rapport is grondig en uitgebreid, maar wij trekken er andere conclusies uit dan de onderzoekers'', zegt VEB-directeur P. de Vries.